marți, 17 decembrie 2013

Mall-ul si gaina...

Trec frecvent în perioada asta pe lângă locul unde o să răsară falnic mall-ul de la Târgu Jiu. Momentan au săpat o ditamai groapa. Foarte mare și foarte adâncă. Pentru fundație... mă gândesc.

Dar o găină scormonind prin țărână în căutarea unei râme ați văzut vreodată? Ați văzut cât de insistentă este și cât efort depune?

Ce-are una cu alta? Aparent n-are! 

Și totuși... acum 24 de ani găina (aka poporul român) a avut un moment în care a scormonit sârguincios prin colbul întunecat al comunismului și a descoperit o râmă (aka Democrația). Și de atunci unii sau alții au tot lungit si lațit râma asta după bunul plac. Și privind zilnic la televizor te lămurești cam în ce hal a ajuns râma din povestea noastră... Mai pe românește: avem o democrație fragilă și atât de ușor de mutilat încât e ca și cum n-am avea-o deloc. 

Cam asta e situația având în vedere că am scormonit la suprafață și ne-am mulțumit cu prima râmă ivită. Puteam în schimb să facem o groapă mare și adâncă, așa cum e asta de la mall-ul care se construiește la Tg. Jiu, în care să turnăm o fundație solidă pentru democrația asta a noastră.

În rest zic să ne luăm găina (pe post de pet - că tot era o modă vara asta) și să dăm o tură prin mall!

Noi să fim sănătoși... și poate mai zidim și câte ceva...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu